Bizottsági arcképcsarnok
Felszólalás adatai
209. ülésnap, 86. felszólalás | |
---|---|
Felszólaló | Dr. Józsa István (MSZP) |
Felszólalás oka | elhangzik az interpelláció/kérdés/azonnali kérdés |
Beosztás | |
Bizottsági előadó | |
Felszólalás ideje | 1:39 |
Felszólalások: << 86 >> Ülésnap adatai
A felszólalás szövege:
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. A sajtóhíradások szerint, azt hiszem, jogos a kérdés, hogy olcsó húsnak híg a leve és mennyire híg, avagy biztonságban voltunk-e a húsvéti ünnepek alatt az élelmiszer-biztonság területén.
Az elmúlt hónapokban több olyan élelmiszerekkel összefüggő esemény történt, amely az érintettek, a lakosság biztonságérzetét joggal borzolhatta fel. Gondoljunk csak a fűszerpaprika-őrleménnyel kapcsolatos visszavonásra, a kisebb volumenű, de a bébiételkonzervek kupakjából kioldható káros anyag veszélyéről szóló hírekre, avagy a növényvédő szerrel erősen szennyezett marokkói zöldpaprikára.
Felmerül a kérdés a fogyasztókban, hogy biztonságban vagyunk-e az élelmiszer-fogyasztás során, biztos-e, hogy az elfogyasztott húsvéti sonka megérte az árát, és mit tartalmazott még az alacsony ár mellett. Vajon az élelmiszerek ellenőrzésére kijelölt hatóságok munkájukkal rá tudják-e kényszeríteni az előállítókat, a kereskedőket, hogy biztonságos és egyben jó minőségű termékeket állítsanak elő, hozzanak forgalomba?
Kérdezem az államtitkár urat: mit tesz és tett az önök minisztériuma felügyelete alá tartozó Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőség az élelmiszer-biztonság érdekében, azért, hogy káros következmények nélkül étkezhessünk?
Várom válaszát.
Felszólalások: << 86 >> Ülésnap adatai