Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2022.12.06.21:05:30 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

127. ülésnap, 260. felszólalás
Felszólaló Dr. Répássy Róbert (Fidesz)
Felszólalás oka kérdés megválaszolva
Beosztás közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás ideje 2:00

Felszólalások:  <<  260  >>    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. RÉPÁSSY RÓBERT közigazgatási és igazságügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Országgyűlés! A két kérdést, ha megengedi, külön válaszolom meg, hiszen nem lenne szerencsés, hogyha a végrehajtók feltehetőleg magánútját összekevernénk a végrehajtási költségekkel és a végrehajtói díjakkal, bár kétségtelen, hogy nem a legjobb pillanatot választották a végrehajtók egy ilyen utazásra. Ezt nem vitatva mégis inkább a végrehajtói díjakat szeretném megvilágítani.

A végrehajtási költségeket általában százalékosan határozzák meg, tehát amikor megnövekednek ezek a végrehajtási költségek, akkor itt arról van szó, hogy maguk a végrehajtási összegek vagy végrehajtás alá vont vagyontárgyak értéke magas, és ezért nő meg a végrehajtási díj. De természetesen nemcsak az ön figyelemfelhívása miatt, hanem azért, mert már évek óta nem került felülvizsgálatra a végrehajtási díjakra vonatkozó rendelet, ezért tárcánk megvizsgálja a végrehajtási díjakat, és felülvizsgáljuk a végrehajtási költségeket is.

A másik kérdésben is vizsgálatot folytat a tárcánk. Azt vizsgáljuk, hogy a végrehajtók amerikai utazásával kapcsolatban valamilyen felelősség vagy valamilyen mulasztás terheli-e esetleg a Végrehajtói Kamarát vagy magukat az érintett végrehajtókat. Abból a szempontból vizsgáljuk meg, hogy emiatt elhúzódtak-e végrehajtási eljárások, hiszen egyébként arra, hogy milyen magánutazáson vesznek részt a szabadidejükben, nincsen hatásköre a minisztériumunknak, de a végrehajtási eljárásokra gyakorolt hatását megvizsgáljuk majd ennek az utazásnak.

Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

Felszólalások:  <<  260  >>    Ülésnap adatai