Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2022.10.03.17:06:32 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2017.05.18.), 86. felszólalás
Felszólaló Dankó Béla (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:49


Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DANKÓ BÉLA (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Nézze el nekem, hogy kizárólag a labdarúgásra fogok koncentrálni, arra van nagyobb rálátásom. Hadd mondjak el néhány tényszámot önnek, megcáfolandó azt, amit ön állít! Sajnálatos, hogy a sajtó mellett ön is kizárólag a 32 stadionra koncentrál, holott a tényszámok azok, hogy az elmúlt időszakban, a program elindítása óta 1002 darab vadonatúj futballpályát építettünk Magyarországon, és 1513 futballpályát újítottunk fel. Ez azt jelenti, hogy a legkisebb településen is épülhetett új focipálya.

Ezt nem öncélúan tettük, hiszen ha megnézzük azokat a tényszámokat szintén, hogy például a Bozsik-program elindításakor kevesebb mint 20 ezer gyermek szerepelt az egyesületi programban, jelenleg ezt a számot több mint duplájára emeltük, és 50 ezer gyermek van az egyesületi programban. Az intézményi program elindításakor 28 ezer gyermek szerepelt, most sikerült 102 ezer gyermeket bevonni ebbe a programba.

Tehát azt, amit szerettünk volna elérni, hogy tömegesíteni, minél több gyermeket bevonni a sportolási lehetőségbe, egészségesebbé tenni őket és ehhez az infrastrukturális feltételeket is megteremteni, hála istennek, elértük,

Azt gondolom, ismerve a mai trendeket, hogy a gyermekeket milyen nehéz kimozdítani a számítógép, a televízió mellől, azokkal a százéves infrastruktúrákkal nem lehetett ezt megtenni. Azokkal a méltánytalan körülményekkel nem lehetett ezt megtenni. Erre forrásokat kell biztosítani. Ezt a magyar kormány megtette. És hála istennek, még egyszer mondom, a legkisebb településen, a legkisebb faluban is megújulhattak ezek a létesítmények, új pályák épülhettek. És ezek tényszámok, képviselő úr. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Felszólalások:  Előző  86  Következő    Ülésnap adatai