Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2022.10.03.17:22:29 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2017.05.18.), 84. felszólalás
Felszólaló Dr. Legény Zsolt (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:20


Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. LEGÉNY ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Államtitkár urakra szeretnék reagálni. Számomra megnyugtató, ha Nagy államtitkár úr azt mondja, hogy az erdőket nem kívánja eladni a kormány. Sajnos, meg kell jegyezzem, bár államtitkár úr szakmai hozzáértését és tapasztalatát nem vonom kétségbe, sőt tisztelem, de, ha az erdők eladásra kerülnének, sajnos nem az FM-ben döntik el, hanem ennél magasabb körökben.

Ez az első megjegyzésem lett volna. A másikkal pedig Banai államtitkár úrra szeretnék reagálni. Államtitkár úr említette, hogy a nyugdíjasoknak milyen többletjuttatásokat juttat a kormány, és ezt számokkal is megpróbálta alátámasztani. Ezt mind értem. Csak, tudja, az a baj, hogy a nyugdíjasok meg ezt nem nagyon érzik. Emellett pedig szintén számokkal bemutatta, hogy például Görögországban mennyivel rosszabb helyzetben van az egészségügy, vagy éppen utána említette Portugáliát és Spanyolországot. Ezt is értem.

Csak akkor, államtitkár úr, valószínűleg mostanában nem járt kórházakban, mert a kórházakban meg olyan áldatlan állapotok uralkodnak, amit én természetesen megértek, hogy a számok mögé bújva azt lehet mondani, hogy az egészségügy is többletforrásokat, pluszforrásokat kapott, csak a nagy magyar valóság bizony elszomorító és bizony a választópolgárok meg ezt érzik. Köszönöm szépen, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  84  Következő    Ülésnap adatai