Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2021.09.19.04:59:20 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2017.05.18.), 40. felszólalás
Felszólaló Burány Sándor (MSZP)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:55


Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Teljesen példátlan, hogy a kormány képviselője hazudozni jár be az Országgyűlésbe. Soltész államtitkár úr, szégyellje magát! Néhány tényt mondanék önnek a hozzászólása kapcsán; egyrészt a családi pótlékot megdupláztuk a kormányzásunk alatt. Tudja, az a családi pótlék, amit mindenki megkap, az adókedvezményt csak a munkából élők kapnak meg. Ha ön nem tudja, mi a különbség a munkából élők és a mindenki között, akkor nemcsak az alsó tagozatos matematikával, de a szövegértéssel is problémái vannak, ha meg tudja, akkor ne hazudozzon! (Szilágyi György: Úgy van!)

A másik: a szegénységi mutatók tekintetében nem tud olyan hivatalos, kormánytól független intézményt felsorolni, államtitkár úr, ami ne azt mutatná ki, hogy 2010 óta nőtt a szegénység az országban. Nem tud ilyet mutatni, úgyhogy ne példálózzon ezzel!

A harmadik pedig a nyugdíjprémium: ön arra a nyugdíjprémiumra büszke, amelyet még a szocialista kormányok döntöttek el, és a szocialista többségű parlament szavazott meg itt az Országgyűlésben? Ezt veti a mi szemünkre, hogy bezzeg most megkapják?! Nem az a szégyen, tudja, hogy ezt most megkapják, az a szégyen, hogy a nyugdíjprémiumhoz hét év kellett, mert most először olyanok a gazdaság mutatói az önök gazdaságpolitikája miatt, ami miatt egyáltalán az a nyugdíjprémium, amiről még mi hoztunk döntést, kifizethető, államtitkár úr. Szálljon már le a földre!

És egyébként a korrupcióról: arról persze nem beszélt. Csak friss mai hír, államtitkár úr, csak úgy jelzem önnek, Mészáros Lőrinc megvette Tatabánya főterének egyharmadát. A kaszinók bevétele, pontosabban: a szerencsejáték ágazat bevétele minden korábbinál több, 400 milliárd forint, de az állami adóbevételek 2001 óta nem voltak ilyen alacsonyak, épphogy meghaladta a 30 milliárdot, csak azért, hogy Andy Vajna és társai gazdagodhassanak. Ez az önök politikája, államtitkár úr! Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)
Felszólalások:  Előző  40  Következő    Ülésnap adatai