Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2021.09.19.03:34:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

140. ülésnap (2004.04.06.), 206. felszólalás
Felszólaló Ivanics Ferenc (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  206  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Azt gondolom, hogy ez a törvényjavaslat egy báránybőrbe bújtatott farkas. Nevezetesen, itt egy olyan megoldásról van szó, ami Kovács képviselőtársam hozzászólása alapján ténylegesen nem biztosít lehetőséget az ellenzéki képviselőknek arra, hogy egy teljes egészében, majdnem minden sorában megváltoztató - a minisztériummal egyetértésben, és ez itt a hangsúlyos - törvényjavaslatot tárgyaljunk.

Nagyon örülök, hogy Wiener képviselőtársam után következek, mert itt van az a bizonyos elrejtés, amiről beszélek. Ugyanis mit mond? Azt mondja a módosító javaslat - a 6. számú -: “Amennyiben a többcélú kistérségi társulás a feladatkörébe tartozó feladatokat ellátja…ö - és benne van a területfejlesztés. Egy másik pontban pedig mit mond? A területfejlesztési feladatokat csak akkor láthatja el, ha az összes település benne van. Hát mi ez? Akkor ez egy kötelező társulás. Ez pedig nem lehetséges. Báránybőrbe bújtatott farkasról van szó. Megcsinálják azt, amit nem lehetne.

 

(17.00)

Azt hiszem, hogy ez lebecsülése az ellenzéki képviselőknek, lebecsülése a kistelepüléseknek, lebecsülése a magyar alkotmánynak - nem lehet ilyet csinálni! A területfejlesztés kényes kérdés, tudjuk, milyen nehéz egyeztetéseken mennénk keresztül, és ezért ez a törvényjavaslat vagy ez a módosítási csomag még csak lehetőséget sem ad arra, hogy ezt rendesen, a parlamenti rendnek megfelelően végigbeszéljük. Én úgy hiszem, hogy ez nem fair eljárás.

Végig kellene gondolni, hogyan lehet visszavonni ezt a törvényjavaslatot, úgy megcsinálva, hogy bejöjjön az a módosító javaslat, ami a minisztériummal egyetértésben, a kormánypárti képviselők által lett benyújtva. És amikor ezt benyújtották, végig lehetne ezt tárgyalni. Azt hiszem, hogy ebben a Fidesz is partner tudna lenni, de ez a megoldás így nem jó megoldás.

Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  206  Következő    Ülésnap adatai