Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2022.10.05.13:24:01 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2017.05.18.), 156. felszólalás
Felszólaló Dunai Mónika (Fidesz)
Beosztás  
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka vezérszónoki felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 2:13


Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DUNAI MÓNIKA a Fidesz képviselőcsoportja részéről: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Urak! Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz képviselőcsoportja egyetért azokkal a célokkal és elvekkel, amelyeket az imént államtitkár úr ismertetett. Én pedig a magam nevében a Fidesz vezérszónokaként szeretném még valamelyest részletesebben indokolni az álláspontunkat.

A Mezőgazdasági bizottság május 9-én T/15372/3. számon nyújtotta be azt a módosító javaslatot az élelmiszerlánc-biztonsági törvényjavaslathoz, amelyről most ebben az újra megnyíló általános vitában tárgyalunk. A módosító javaslat a házszabályi rendelkezések szerint túlterjeszkedőnek minősül, mint ahogyan azt államtitkár úr is ismertette, mivel olyan törvényt nyit meg, amely nem volt része az eredeti törvényjavaslatnak.

A módosító a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosítási kódok használatáról szóló 1996. évi XX. törvényt nyitja meg, amelynek az élelmiszerlánc-törvénnyel összefüggő módosítására azért van szükség, hogy egy adatkapcsolat legyen létrehozható a FELIR-rendszer, vagyis az élelmiszerlánc-biztonsági információs rendszer, valamint más, személyazonosító adatbázisok között. Egy ilyen adatkapcsolat révén könnyebben és gyorsabban azonosíthatóvá válnak az élelmiszerlánc-törvény hatálya alá tartozó tevékenységet folytató személyek. Így gyorsulhat és egyszerűbbé válhat az élelmiszerlánc-biztonsággal kapcsolatos ügyintézés, mint ahogy ezt az előterjesztőtől is hallottuk.

Tisztelt Képviselőtársaim! A Fidesz-frakció álláspontja az, hogy a 15372. számú élelmiszerlánc-törvény módosítására irányuló törvényjavaslatot ezzel a ma tárgyalt rövid rendelkezéssel indokolt kiegészíteni, és ezért támogatjuk azt. Köszönöm a figyelmüket.
Felszólalások:  Előző  156  Következő    Ülésnap adatai