Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2020.07.05.09:00:24 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

256. ülésnap (2010.02.22.), 251. felszólalás
Felszólaló Arató Gergely (MSZP)
Beosztás oktatási és kulturális minisztériumi államtitkár
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka napirend utánihoz hozzászólás
Videó/Felszólalás ideje 2:03


Felszólalások:  Előző  251  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ARATÓ GERGELY oktatási és kulturális minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Ha az ember fiatal kezdő képviselő, kezdő politikus, akkor hajlamos arra, hogy a lelkesülés, a lendület vigye előre, és akkor is konfliktust keressen, amikor nem kell. Az egy más kérdés, hogy amikor én voltam ilyen fiatal politikus, akkor én ezt nem felolvasásból tettem, így nem érhetett az a szégyen, hogy ugyanazokat a szavakat ismételjem meg, amit egy képviselő úr ma már felolvasott ugyanitt, a Házban. De azt hiszem, hogy ez a lényegen nem változtat.

A hozzászólás kapcsán, amit a képviselő úr elmondott, most megtehetném azt, hogy cáfolom, és elmesélem a képviselő úrnak azt, hogy nekem mit mondanak a Fideszről Kőbányán az emberek ajánlócédula-gyűjtés közben. Meg fog lepődni, képviselő úr: nekem nem azt mondják az MSZP-szavazók, amit önnek mondanak a Fidesz-szavazók. Hát, majd elválik, hogy az a hallatlan önbizalom, amely a Fidesz szocialista munkaversenyét az ajánlócédula-gyűjtésben jellemzi, igazolódik-e majd a választásokon. Azt hiszem, talán felesleges is erre ma itt szót váltani.

Amit mégiscsak javasolnék a képviselő úrnak, az az, hogy olvassa végig az elmúlt négy évben elmondott hozzászólásait. Nézze meg azt, hogy milyen arányban foglalkozott ebben a négy évben a képviselő úr az MSZP-vel, a kormánnyal, hány negatívumot gyűjtött össze erről a kormányról, és hány olyan javaslata volt, amely tényleg az ország sorsát jobbá teszi, amely előreviszi azt a közös munkát, amit végzünk. A képviselő úrnak biztosan nem tőlem van szüksége tanácsra, így hadd mondjam inkább azt a saját példámon, hogy bizony én ma már néhány ifjonti hévben tett hozzászólásomat, felszólalásomat szégyellem, és azt gondolom, hogy jobb lett volna egy kicsit megfontoltabbnak, egy kicsit visszafogottabbnak lennem, és egy kicsit többet gondolkozni a közös ügyeken, és kicsit kevesebbet mások bántásával, mások ekézésén. Ezt nem is teszem, képviselő úr.

Kívánok a képviselő úrnak hosszú politikai karriert és az alatt a politikai karrier alatt még sok érést és sok fejlődést. Köszönöm szépen, elnök úr.
Felszólalások:  Előző  251  Következő    Ülésnap adatai