Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2021.05.19.00:51:42 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2017.05.18.), 42. felszólalás
Felszólaló Soltész Miklós (KDNP)
Beosztás Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka kétperces felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:48


Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

SOLTÉSZ MIKLÓS, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Megismétlem még egyszer a számot: az önök családpolitikájának összege 2010-ben 900 milliárd forint volt, a jövő évben 1900 milliárd forint lesz. Nem tudom, mi ez, ha nem hatalmas nagy emelkedés. (Burány Sándor: Nem erről beszélek! Több a szegény is! Nem erről beszélek!)

Érdemes lenne megnézni a számokat, mert pontosan ez az óriási nagy különbség az önök és a mi politikánk között, hogy mi munkaalapúra emeltük a társadalmat. Ennek köszönhető a 700 ezerrel növekvő foglalkoztatás, ennek köszönhető az, hogy a valóban nagy szegénységben és nyomorban élő emberek, akiket egyébként önök segélyre kárhoztattak, nekik egy nagy része végre munkával szerzi a jövedelmét, és ennek köszönhetően 96 százalékuk részesül, és le tudja hívni a családi adókedvezményt. Tudja, miért? Mert a járulékkedvezményre is kiterjesztettük az elmúlt évek során, hogy az alacsonyabb jövedelműek is részesülhessenek ebben.

Nyugdíjprémium: teljesen igaza van, elindították. És mit csináltak egyébként a nyugdíjakkal? A nyugdíjak reálértéke az önök kormányzásának az utolsó éveiben csökkent. Ezt nem tudja letagadni (Mesterházy Attila: Válság volt!), és azt sem tudja letagadni, hogy 2010 óta 10 százalékkal növekedett a reálértéke a nyugdíjaknak.

A korrupcióról, én azt gondolom, hogy a Szocialista Párt ne nagyon beszélgessen, meg ne nagyon mondjon (Mesterházy Attila: Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc.), mert Európa egyik legnagyobb korrupciós botránya önökhöz kapcsolódik (Mesterházy Attila: Ki a gyanúsított? ‑ Közbeszólások az MSZP soraiból. ‑ Az elnök csenget.) a 4-es metróval kapcsolatban. Önök voltak akkor egyrészt kormányon, önök voltak a főváros élén akkor, tehát ön másokat ne vádoljon nagy korrupcióval.

Először nézzenek tükörbe! Köszönöm szépen, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)
Felszólalások:  Előző  42  Következő    Ülésnap adatai