Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2022.12.10.06:33:14 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2017.05.18.), 72. felszólalás
Felszólaló Dr. Nagy István (Fidesz)
Beosztás Földművelésügyi Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka felszólalás
Videó/Felszólalás ideje 1:51


Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

DR. NAGY ISTVÁN földművelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Igen, szeretnék azonnal reagálni, és azonnal azt mondani, hogy szó nincsen róla. Egyszerűen nem lehet megérteni, hogy honnan jönnek elő ezek a gondolatok, milyen (Mesterházy Attila: Média!) titkos vágyak fűthetik szocialista képviselőtársainkat arra, hogy ezeket a gondolatokat felvetik. A kormánynál semmilyen ilyen szándék nincsen.

Szeretném azt is visszautasítani a leghatározottabban, hogy a földeladás a legnagyobb korrupció volt Magyarországon. Ez nonszensz és blődség! Hiszen nyilvános licit útján, a kikiáltási ár is magasabb volt, mint a helyben szokásos árak, versenyben lehetett hozzájutni ezekhez a területekhez. Ráadásul még a kifüggesztés után, hogy a helyi gazdákat lehessen erősíteni, elővásárlással a szomszéd, az ökológiai vagy biológiai termesztést vállaló vagy állattenyésztést folytató gazda elővásárlóként hozzá tudott jutni, előnyt élvezhetett a vásárlásnál.

Olyan kijelentéseket, olyan minősítéseket alkalmaznak, akár a költségvetés egészére vagy akár egy-egy részkérdésre, hogy teljesen hiteltelenné válnak. Tehát azt szeretném kérni képviselőtársaimtól, hogy azokat az eredményeket, amelyek magától értetődőek, nem érdemes elvitatni, csak a számok nem hazudnak: megmondják, megmutatják, hogy milyen lehetőségek és milyen fejlődések vannak benne.

Tehát szeretném határozottan visszautasítani a földeladás körüli felvetéseit is, az erdőeladás ügyében pedig szeretném egyszer és mindenkorra véglegesen eloszlatni annak a gyanúját, azt a felvetést, hogy itt valaki is értékesítésre készül. Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)
Felszólalások:  Előző  72  Következő    Ülésnap adatai