Bizottsági arcképcsarnok

Készült: 2022.12.10.06:35:55 Dinamikus lap

Felszólalás adatai

225. ülésnap (2017.05.18.), 154. felszólalás
Felszólaló Zsigó Róbert (Fidesz)
Beosztás Földművelésügyi Minisztérium államtitkára
Bizottsági előadó  
Felszólalás oka előterjesztő nyitóbeszéde
Videó/Felszólalás ideje 2:23


Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai

A felszólalás szövege:

ZSIGÓ RÓBERT földművelésügyi minisztériumi államtitkár, a napirendi pont előadója: Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Óvakodnék attól, hogy a mai, nagyjából 12 órás költségvetési vita után megközelítsem a rendelkezésemre álló időkeretet.

Nagyon röviden szeretnék csak szólni a Mezőgazdasági bizottság által benyújtott módosító javaslatról, hiszen a törvényjavaslat általános vitájában nagyon sok, talán minden fontos részletét érintettük ennek a javaslatnak, amely kormány által benyújtott javaslatnak az alapján kiegészülnek az élelmiszerlánc-felügyeleti információs rendszerre vonatkozó szabályok.

Azt tudnunk kell, hogy a FELIR révén valósul meg az, hogy a hatóság minden olyan szereplőt ismerjen, aki az élelmiszerlánc-törvény hatálya alá tartozó tevékenységet végez. A FELIR naprakész működéséhez kapcsolódik egyébként a Mezőgazdasági bizottság által benyújtott módosító javaslat, amely szerint a személyazonosító jel helyébe lépő azonosítási módokról és az azonosító kódok használatáról szóló törvény 10/A. §-ának módosítására és kiegészítésére kerül sor.

A javaslat célja, hogy az összerendeléssel a nyilvántartáson keresztül is elérhetőek és ellenőrizhetőek legyenek a természetes személyek FELIR-azonosítói. Mindez egyébként, ahogy a hétfői ülésen is elmondtam, megkönnyíti az ügyfelek elektronikus ügyintézését és csökkenti az adminisztrációs terheit. Ennyit szerettem volna hozzáfűzni.

Hétfőn is elmondtam, most is elmondtam, hogy a kormány támogatja ezt a javaslatot, mert az az érdekünk, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan az élelmiszerlánc-biztonság területén minden olyan módosítást elfogadjunk, amely erős hatóságot eredményez, és minden olyan intézkedést meg tudjunk tenni, amely kiszűri egyrészt a feketegazdaság, illetve ezen élelmiszerlánc területen a nem tisztességes vállalkozásokat és megerősíti a tisztességesen működő vállalkozásokat.

Úgyhogy, tisztelt elnök úr, megpróbálok most spórolni az Országgyűlés idejével. Köszönöm szépen a figyelmüket. (Szórványos taps a kormánypárti sorokból.)
Felszólalások:  Előző  154  Következő    Ülésnap adatai